Igår dro vi til tomta vår, og fikk en litt kjedelig overraskelse. Overraskelse var det vel strengt tatt ikke, da vi skjønte at veien hadde lidd under det kraftige regnet som var de første to ukene etter at vi dro til Norge, men vi hadde håpet at det ikke skulle være så ille…

Uka før vi dro til Norge, begynte vi arbeidet med adkomstvei til tomta vår, og planen var å få gjort den ferdig med drenering og alt før regnsesongen kom i mai, slik at vi kunne få kjørt ned lastebil og begynt med brønnborring.

«Dessverre» måtte vi plutselig til Norge en tur for å få nye visum, les mer i innlegget jeg skrev her. Derfor måtte vi forlate arbeidet vi hadde startet på uten å gjøre oss ferdige, og det lå kun løs sand oppå veien. Samme dag som vi reiste hjem til Norge, begynte det å falle kraftig regn for første gang på ett år. Det regnet veldig kraftig et par uker, og mange steder ble det oversvømmelse og store skader. Også på veien vår, som idag så slik ut…

Som dere ser så har vannet laget store hull i veien, og den er nå ikke kjørbar. Det positive er at vi nå ser hvor vannstrømmen går, og så får vi nå lage drenering og fikse veien på nytt. Brønnborerne står klare og venter på at veien blir kjørbar før de kan komme til, så forhåpentligvis får vi fikset dette så fort vi får hjelp! 

Det er ikke så lett når ting går i sirup, og det er ganske utfordrende å forholde seg til iblant. Vi er fortsatt i et flyttekaos, da vi ikke har fått tak i hyller enda. Vår første prioritering har vært å reparert myggnettene i huset, så vi slipper å våkne opp hver morgen fulle av myggstikk. På fredag var Stig på jernvarebutikken for å «raskt» kjøpe litt tømmer som han kan snekre med, men det tok hele tre timer, på grunn av venting, en som skjærte seg på saga da han kappet treverket, osv… Hehe, ikke rart ting tar tid! I tillegg hadde de ikke noe særlig verktøy som var dugende, så imorgen skal Stig prøve å kjøre en tur til Mombasa for å få tak i det, så vi kan snekre litt kjøkkenhyller og komme oss ut av pappeskene. Etter det kan vi fokusere på å fikse veien, og begynne med brønn – endelig!

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: