På torsdag fikk vi besøk av foreldrene mine, og en lang nedtelling var endelig over for ungene! Det er kun 2,5 mnd siden sist, men det var lenge nok for både store og små;) Jeg er utrolig glad for at de både har muligheten, og prioriterer å komme på besøk hit ofte, når det ikke er så lett for oss å dra hjem. Nå skal de jo også bygge hus på tomta vår, og er derfor veldig motiverte på å få det igang så fort som mulig. Denne turen er derfor ikke først og fremst ferie, men dagene er derimot fylt med gjøremål og planlegging, og innimellom skviser de inn litt kos ved bassengkanten:)

Stig har vært på tomta morgen og ettermiddag hver dag denne uka med arbeiderne, som idag på rekordtid har blitt ferdige med å hogge ned buskene på landet. Vi har også vært der med mamma og pappa og entreprenør, og fått planlagt hvor husene skal stå i forhold til septiktank, brønn, videre bygging osv. Først kommer vi til å bygge brønn, som vi allerede har fått donert penger til. Vi fortalte de lokale igår at vi skal bygge en brønn hvor det vil være gratis vann til lokalbefolkningen. De klappet i hendene og gliste, og ble så takknemlige! Vi er nå på 14.dagen uten vann, og det er veldig langt for de lokale der oppe å gå etter vann… Stig har fraktet veldig mange 100 liter med vann som vi har kjøpt fra brønn i byen og kjørt dit denne uka.

Mens vi bygger brønn, kommer mamma og pappa til å begynne på sitt hus. Siden vi foreløpig ikke har nok midler til å bygge vårt hus, kommer vi til å få bo i deres hus når det er ferdig, mens vi starter på gjestehus og utbedring av tomta. Det blir veldig spennende framover!

Mens mannfolka dro på tomta idag, dro jeg, mamma og ungene på besøk til hushjelpa vår Harusi. Hun har nettopp flyttet inn i et nytt hus alene med sine tre barn, og jeg hadde to esker med mat som jeg hadde kjøpt til henne på butikken. Hun ble så glad for at vi kom, og det er en stor ære her når hvite vil komme på besøk til deg. Hun hadde laget lunsj til oss, og vi satt lenge og snakket sammen mens ungene lekte. Jeg har så utrolig mye glede i at vi har gått så imot kulturen på akkurat dette området, og vi behandler henne veldig mye bedre enn hva som er vanlig. Hun får dobbel lønn av hva som er vanlig (vanlig er slavelønn!), og hun jobber mye mindre enn det som er normalt, som er å jobbe 11-12 t 6 dager i uka. Harusi jobber 9-4 mandag-fredag. Hun skal også snart ha baby, og det vanlige er at de jobber til den dagen de føder, og så er de borte i maks to mnd, uten lønn, og de blir derfor tvunget til å komme fort tilbake i jobb for ikke å sulte. Dersom arbeidsgiveren ikke allerede har erstattet de på denne tiden! Vi har derimot sagt at når hun føler at hun ikke orker eller greier å jobbe mer, skal hun få fri, med full lønn, og hun får være hjemme så lenge hun trenger det etter fødsel. Vi skal også tilrettelegge slik at hun kan ta med seg baby på jobb etterpå, isteden for å sette ham/henne bort hos en nabo hele dagen. Vi har et veldig godt forhold, vi spiser lunsj sammen hver dag, og vi har stor tillit og respekt for hverandre, som er uvanlig i et arbeidsforhold her.

Det gir meg så mye glede å vise en «ny normal» for folk, en annen måte å behandle folk på, og å vise kjærlighet på så praktiske måter. Det er så viktig for oss at vi ikke bare taler om nestekjærlighet og hva som står i Bibelen, men også at mennesker ser at vi lever det ut i praksis. At de rundt oss føler seg behandlet med verdighet og respekt, uansett hvor lavt de er i samfunnet. Det er noe vi legger stor vekt på, og jeg er glad for å se ringvirkningene det har rundt oss.

Akkurat nå er pizzaen i ovnen ferdig, og jeg og Stig Ove skal se en film. Vi har nemlig barnefri!! For første gang siden vi flyttet hit. For en luksus. Esther sov hos mamma og pappa på hotellet igår også, mens mammagutten Leo ville bli hjemme. Idag ville han derimot prøve, og de storkoser seg så mye:) Esther har vært tydelig på fra de kom at hun ville bo hos de, og vi fikk ikke lov å være der hele tiden, for hun ville være alene med bestemor og bestefar. Men vi kunne få lov å komme å besøke henne litt hver dag, så vi ikke skulle savne henne for mye. Hun er veldig søt! Vi nyter veldig å ha besøk, og ungene koser seg med så mye oppmerksomhet og lek;-)

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: