Hei! Nå har vi besøk av Stig Oves foreldre og søsken, og vi koser oss så mye. Ungene er jo helt i himmelen for tiden med først besøk av bestemor og bestefar, og så uka etter farmor og farfar, tante og onkel. Det blir mye besøk på en gang, og så blir det veldig lenge til neste gang… Men vi tar ikke savnet på forskudd! Nå koser vi oss mens vi kan. Dette er første gang svigers og Bjørn Roar er i Afrika, og det er mange inntrykk for de, og varmen er overveldende. Jeg skjønner godt at det er utfordrende når du ikke er vant med det, spesielt å se fattigdom og nød på så nært hold. Men vi er veldig glade for å vise dem hverdagen vår, og livet vårt her nede.

Innimellom må de akklimatiseres noen timer ved bassenget, og det er ungene veldig glade for;) De blir tøffere i bassenget for hver gang, og de både dukker og svømmer under vann!

Karianne gikk tre måneders misjonsskole med oss i Mosambik i 2011, og besøkte oss også 10 dager i fjor i Dondo. Hun er en skikkelig tøffing her nede, og hun elsker det enkle bushlivet. Det er så gøy å se hvor godt hun passer inn. Skulle virkelig ønske hun kunne bli igjen! Jeg kan godt se for meg at hun kunne drevet en klinikk i bushen som vi drømmer om å starte:)

Karianne bor hjemme hos oss, mens de andre bor på hotell like ved. Det er utrolig koselig å ha tante Karianne i hus, både for store og små. Hun har hjulpet meg med å henge opp lys og julepynt i stua vår og på rommet til Esther, og nå mangler jeg bare å begynne på julebaksten så kan julestemninga komme! Jeg har alltid vært veldig glad i jul og alle dens tradisjoner, men enda mer etter at jeg fikk barn, og spesielt etter at vi flyttet til Afrika. Dessverre kan jeg ikke få tak i norsk julemat, men noen norske julekaker skal jeg få til å lage:)

Samtidig som vi bruker dagene med familien, og også opprettholder det vanlige arbeidet vårt, jobber vi også med kjøp av tomt. Dere husker kanskje «Drømmetomta» som jeg nevnte for et par måneder siden. Vi har bestemt oss for å kjøpe den etter at vi fikk prutet ned prisen litt, og har begynt på en lang og komplisert juridisk prosess for å få til det. Det er veldig vanlig at folk lager falske skjøter og prøver å selge deg falske tomter her, så man må være veldig på vakt. Heldigvis har vi en veldig god advokat som er til stor hjelp, og vi dobbeltsjekker og trippelsjekker alt. Nå venter vi bare på at en landmåler skal komme og sette opp hjørnesteiner og måle nøyaktig størrelse på tomta, før vi kan signere salgskontrakt. Deretter følger noen måneder med behandling i kommunestyrer før skjøtet kan overføres i vårt navn. Selv om det er en lang vei igjen så har vi ihvertfall begynt, og så fort salgskontrakten er signert og vi har betalt første nedbetaling, kan vi starte bygging. Som vi gleder oss!!

Det aller første vi skal gjøre er å lage en brønn på hjørnet av tomta, som vil være åpen for de lokale. Vi er omgitt av en stor landsby med masse folk som har veldig lite tilgang på vann. Det offentlige vannsystemet her er helt elendig, og de tre siste ukene har vi hatt vann fire dager! Det håper jeg du kan se for deg er utrolig vanskelig i denne varmen! Med klesvask, matlaging, dusjing, dospyling, og alt annet… Vi har ihvertfall mulighet for å kjøpe drikkevann på butikken, men det har ikke de lokale. De i denne landsbyen bor i tillegg 40 min unna byen, og de må gå 45 min i en bratt bakke ned til fjorden for å hente vann. Kan du forestille deg hvor slitsomt det er i nesten 40 grader… Det blir en utrolig glede å få velsigne de med en brønn hvor de kan komme og hente ferskvann gratis hos oss, i kort gåavstand. Vi er så overveldende takknemlige for min søster Line sitt initiativ til kronerulling for det, og for alle som gav så sjenerøst! Dere er alle med og forandrer liv!

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: