Det er nå en måned siden vi flyttet til Kilifi, Kenya. Vi har ikke aktivt lett etter tomt etter at vi kom hit, men fokusert på å bygge relasjoner og bli kjent med folk. Men plutselig dukket det opp en potensiell tomt som bare ble lagt rett i fanget på oss i går. Det er ca 9 km fra hvor vi bor nå, og langt inni en dal, hvor det er noen småe landsbyer hvor ingen snakker engelsk. De fleste av barna går ikke engang på skole fordi de ikke har råd.

Tomta hadde masse bakker og trær og det var et av de vakreste stedene jeg har sett! Det er ikke vann eller strøm der, men det er lett tilgjengelig. Det finnes ikke brønn i landsbyen, og det var virkelig et lutfattig sted. Flere av barna hadde stygg hoste og så feilernærte og underernærte ut, og nøden var veldig tydelig stor. Det er skikkelig «bushbush» og øde, akkurat som jeg har drømt om å bo! Dette er en fantastisk mulighet og virkelig drømmetomta vår. Den er på hele 28 mål, og har god plass til alle prosjektene vi ønsker å starte. En uventet bonus er også at det er kun rundt 500 meter å gå ned til strand, som er innerst i Kilififjorden. Det gir også en ekstra bris på tomta, som kommer veldig godt med på den varmeste årstiden:)

14489517_10210991787378464_408801117_o

14466917_10210991787498467_756701745_o

Både jeg og Stig Ove har så utrolig mange drømmer og planer. Det er så store behov og så mye nød overalt hvor vi snur oss. De siste dagene har vi brukt mye tid med våre nye venner på søppelfyllingen, som er en gjeng unge menn som ikke er rusmisbrukere, men foreldreløse uteliggere. De er gode folk, men de har bare vært veldig uheldige her i livet og ikke greid å bygge seg et stabilt liv, som så mange lik dem.

Jeg og Stig Ove brenner etter å bygge et hus på basen vår hvor vi kan skape et hjem for uteliggere, mot at de går med på å gjennomgå et «gründerkurs» som vi vil starte. Her kan de lære seg forskjellige evner og egenskaper som gjør at de ikke trenger å tigge, men kan lære seg å tjene penger selv. Vi har mange ideer til småe bedrifter vi ønsker å starte hvor vi vil utruste og lære opp disse menneskene til å etterhvert drive bedriftene, og tjene penger selv. Vår venn Daniel ønsker vi også å ansette som vakt på tomta vår, og å bygge et lite hus til ham. Han er en flott ung mann, som jeg virkelig tror kommer til å blomstre og få seg et godt liv, bare han får litt hjelp til å komme seg vekk fra søppeldynga.

Det er også spesielt mange foreldreløse gatebarn her i Kilifi, og jeg har så inderlig lyst å starte et barnehjem og ta til oss disse barna så fort som mulig!! I tillegg til å bygge skole, klinikk (hvis noen vil komme ned å være frivillige!), og mye, mye annet. Denne tomta er stor nok til å romme ihvertfall mange av de drømmene, og det hadde vært så flott om vi hadde fått kjøpt allerede nå og begynt å bygge og sette igang. Jeg får helt sommerfugler i magen av å tenke på at det er nå drømmen jeg har båret på siden jeg var fem år gammel kommer i oppfyllelse; bygge et hjem i Afrika og ta meg av fattige og foreldreløse, og vise kjærlighet til de som er uelsket og uønsket. Jeg er så ivrig etter å få et stykke land så vi kan starte!

Tomta er på 28 norske mål, og prisen for tomta er 200 000 kr, i tillegg til advokatutgifter for kjøpsprosessen. Som dere vet, så er ikke vi ansatt i noen organisasjon, men vi har solgt eiendelene våre i Norge og flyttet hit fordi vi har en sånn kjærlighet for folket, og vi ønsker å hjelpe de med å få et bedre liv! Vi er så utrolig, utrolig takknemlig for støttepartnerne våre som gjør at vi greier oss med våre månedlige utgifter, men nå trenger vi å be om en ekstra tjeneste. Vi har litt over halvparten av kjøpssummen, men vi trenger rundt 70 000 NOK for å få kjøpt denne tomta. Vil du hjelpe oss? Alle donasjoner, små og store, hjelper på!

Vipps: 92253433

Kontonummer: 4266.16.29619.

14489022_10210991787658471_403048286_o

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: