DSC_0031

Endelig! Jeg er ferdig!

 Nå er jeg ganske stolt av meg selv, for dette var litt av et stykke arbeid. Ikke gjort i en fei, for å si det sånn. Men nå er jeg veldig fornøyd med å være ferdig, og gleder meg veldig til å ta fatt på nye prosjekter. Det blir vel mer Marius – jeg har jo genser til meg selv også som skal strikkes;) Men det er heldigvis med rundfelling. Det blir LENGE til jeg strikker noe med så mye montering igjen!

Genseren er strikket i Rubin Superwash, og i “slimfit”. Som vil si at den er strikket etter nøyaktige, tettsittende mål på Stig Ove, som tilsvarer XS i Mariusboka, og med lengden til XL, da han ville ha den ganske lang, og jeg har hørt at oppskriften er ganske kort. Halskanten og armhullene ble akkurat passelig, så det spørs om jeg burde gått opp en str akkurat der, men den sitter ihvertfall bra på.

Etter å ha strikket ferdig alle delene og festet tråder, fikk jeg god hjelp av svigermor til å klippe opp til ermehull. Etter å ha sydd med maskin strekte arbeidet seg veldig, og armhullet så plutselig altfor stort ut! Stressnivået steg litt da, men heldigvis så ble det kjempebra da vi sydde i ermene.

Jeg syntes det var litt vanskelig å maske sammen skuldrene slik at det ble en usynlig søm, men etter å ha sett denne videoen, gikk det som en lek: Maskesting

DSC_0270

DSC_0271DSC_0272

Her er ene armet lagt i, og vi har festet med knappnåler rundt, klart for å sy i ermet med tråklesting.

DSC_0273

Så var det halskanten! Og sying av belegg over sårkanten, festing av tråder, og sååååå..

Voilá!


DSC_0034 DSC_0038 DSC_0035

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: