Vi er så begeistret over å kunne dele med dere at endelig – etter sju år utendørs – er det kommet til det punktet at vi snart skal få et hjem til menigheten vår.


I sju år har menigheten vår møttes utendørs, under skyggen av trær, i både solstek og regnvær.
Endelig er det tid for å bygge et hjem til menigheten vår. Dette blir et midtpunkt i landsbyen vår, og et samlingspunkt for alle!
I tillegg til gudstjenester kommer det til å fungere som et samfunnshus hvor vi har ledermøter, landsbysamlinger og mange prosjekter for landsbyen.

Dette får vi ikke til alene, og derfor spør vi; vil dere være med å endelig bygge det første kirkebygget i arbeidet vårt?


Vi er så heldige at Troll arkitekter, et skikkelig ettertrakta arkitektfirma fra Oppdal med på laget. De er en gjeng med unge flinke arkitekter som nesten har alt av spennende store og små prosjekter på Oppdal og ellers. De har laget noen nydelige tegninger på bygget og en 3D modell som illustrerer hvordan det blir seende ut. Vi er så rørt og takknemlige over hvor mye tid og ressurser de har lagt ned i dette prosjektet for oss. I mars var prosjektlederen Idunn (som vi tilfeldigvis fant ut er firmenningen min!) med mamma og pappa ned på befaring, for å se på hvilke byggematerialer og byggeteknikker som var mulig å bruke. Det var en utrolig spennende og lærerik tur, og det gjør at vi har kommet opp med et prosjekt som utelukkende bruker lokale og kortreiste byggematerialer, og blir utført av lokale byggfolk.


Selve bygget blir 40x16m + uteareal på 40x10m. Det blir vegger av korallsten, takkonstruksjon av lokalt treverk tekket med makuti (palmegreiner). Den ene siden kan åpnes opp med skyve/foldedører ut mot utearealet. Vi vil også ha et kirketårn som kan kalle inn folk til møte. All regnvann fra taket vil bli tatt vare på og brukt til vanning av frukttrær, grønnsaker osv.
Dette er et skikkelig trosprosjekt, og en skikkelig investering inn i landsbyen vår! Når vi kommer tilbake til Kenya skal vi møte med lokal byggherre og arkitekt som skal hjelpe oss å estimere budsjett. Men vi vet ihvertfall at vi trenger mye for å få dette i boks, så vi trenger å starte kronerulling nå! Estimert budsjett er på rundt to millioner norske kroner.


Måten vi jobber på er å bygge dype, langvarige forandringer i landsbyen for å forandre en kultur av fattigdom og undertrykkelse, og dette kirkebygget kommer til å hjelpe oss veldig mye i dette arbeidet.


Vi håper at både menigheter, bedrifter og enkeltpersoner har lyst til å hjelpe oss med dette prosjektet!

Det er mulig å gi på Konto 4266.16.29619 – merk med Kirkebygging
Vipps 106514 – merk med Kirkebygging


I tillegg til å hjelpe økonomisk er det mulig å delta på dugnadsturer, hvor du kan reise på arrangerte gruppeturer ned til Kilifi og oppleve kulturen, og bidra med både arbeidskraft og arbeidskunnskap! Hvis du er interessert i det kan du ta kontakt med Frank Abildsten.

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: