To flotte uker i Norge er overstått; og nå er jeg hjemme igjen i Kenya! Faktisk er det to uker siden jeg kom hjem allerede, men jeg har ikke fått tid til å skrive blogginnlegg før nå.

Det var spesielt å reise til Norge for første gang på tre år, og mye nytt å forholde seg til, og jeg merker at min tankegang og personlighet har forandret meg mye etter å ha bodd i Afrika i åtte år. Men jeg nøt veldig god mat, fin natur, tid med familie og venner, komfort, og vestlig luksus. Det er mye jeg tenker på som luksus som dere som er vant med det kanskje ikke opplever som luksus; En varm dusj, å kjøre moderne biler, god kaffe rett fra kaffemaskin, bugnende utvalg i matbutikken, lyse sommerkvelder, betalingsterminaler, fungerende rutiner i innsjekk og sikkerhetskontroll på flyplass, folk som kommer til avtaler og så mye mer!

Hadde fine dager i Oslo med min bestevenninne Gerd-Karin
Mine tre søsken med deres ektefeller
Jeg fikk delt vitnesbyrdet mitt med over 9000 stykk i Telenor Arena – se det her på Youtube

Jeg er så takknemlig for at jeg fikk muligheten til å reise hjem til min søsters bryllup, og også vært med på The Send. Jeg fikk mulighet til å bruke tid med familie og venner som jeg sjelden ser, vært på litt husmorferie, og dannet mange nye bekjentskaper. Og ikke minst så fikk jeg fylt koffertene med sjokolade, gaver og arveklær til de der hjemme! Jeg har arvet masse klær fra mine søskenbarn, men også flere andre har levert fotballklær og sko og div som skal dele med landsbyen vår. Utrolig sjenerøst og snilt! Mye av det kommer ned med mamma og pappa neste uke da mine to kofferter fort ble fulle, men shortser og klær jeg hadde med har jeg allerede delt ut, og det ble veldig godt mottatt. Et par av jentene som fikk genserer jublet og hoppet og fortalte familien sin mange ganger den kvelden hvor elsket de følte seg, fordi jeg hadde tatt med gave fra Norge. Jeg hadde også med masse norsk sjokolade, som alltid er en slager å gi til arbeidere, venner og lærere. Jeg elsker å vise kjærlighet til folk med å gi de gaver!

Det var også flere som hadde donert penger for at jeg kunne kjøpe medisinsk utstyr og garn til strikkeprosjektet vårt, tusen hjertelig takk til dere alle! Jeg fikk kjøpt masse strips, plaster, sårsalver, osv, og også masse garn. Garnet har blitt levert til strikkegruppa, og de er i full gang med å strikke vaskekluter. De har allerede strikket 30 kluter på ei uke! Mamma og pappa tar de med seg nordover igjen i slutten av juli, så da er det mulighet for å kjøpe vaskekluter for de som gikk glipp av muligheten sist før det ble utsolgt. De er så begeistret for å få muligheten til å tjene penger og betale for ny skoletermin som åpner denne uka.

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: