Sentralt i misjonsarbeidet vårt står menigheten vi har startet. Hvor vi ikke bare kan hjelpe med jobb og skolepenger, men også lære folk om rettferdighet, ærlighet, ekteskap, oppdragelse, moral, pengebruk og mye mer. Et sted hvor både barn, ungdommer og eldre kommer. Vi har folk i alle aldre i menigheten vår, men en ganske uvanlig ting er at brorparten av medlemmene er unge gutter i tenåra og tjueårene. Dette er ganske uvanlig, men de har funnet et godt fellesskap og det er fint å se hvordan de gradvis kommer ut av både narkotikamisbruk, får stablet livet på beina, forbedrer skolekarakterer og oppførsel. Det gir mye håp for framtiden for landsbyen vår!

Menighet er noe veldig annet for oss enn hva det er for mange andre. Spesielt her. Folk drar på søndagsgudstjenester, og så løper de ut døra så fort gudstjenesten er over, og snakker ikke med noen før de kommer tilbake neste søndag. Dersom de snakker med noen, så er det for å gi penger til kirkekassa slik at de kan få betryggelse på at dersom de blir syke, så kommer pastoren og besøker de. Hvis ikke så er de ute i kulden.

For oss handler menighet om så mye mer enn søndagsgudstjenester. Menigheten er ikke kirkebygget, og det er ikke de som kommer på søndagsgudstjenestene. Det er alle som samles sammen om én felles sannhet: Jesus er vår frelser, og klippen i vårt liv, som vi tror har de beste prinsipp for å vokse og bygge sterke familier og samfunn. Vi legger mye vekt på felleskapet både etter og utenom søndagsgudstjenestene. Vi drikker te sammen, og mingler og prater sammen. Hører hvordan uka har vært, hvordan det går hjemme og på skolen. Vi går på besøk til hverandre, og strekker oss for å hjelpe hverandre.

Vi er omgitt av så mange ødelagte familier. Mennesker fulle av traumer. Ungdommer som har mistet foreldre på grusomme måter og aldri har lært seg hvordan å håndtere livet. Mødre alene og etterlatt med både fem og ti barn. Eldre menn som aldri har lært seg hvordan å være gode fedre og mannfolk. Nesten alle kommer fra brutte hjem. En av rollene vi ønsker at menigheten vår skal ha, er å kompensere for noe av denne smerten og mangelen rundt oss. Vi ønsker at alenemødrene skal få hjelp og folk som kan stå sammen med de og kjempe for deres rettigheter og hjelpe de på praktiske måter. At de eldre bestemødrene kan få støtte og hjelp til å få et verdig liv. Foreldreløse kan finne fedre, mødre og søsken. At de svake kan få hjelp til å bære deres byrder, og at de sterke kan finne mening i å tjene de svake. Dette er hva menigheten er ment å være. En familie som støtter hverandre og hjelper hverandre. Et sted hvor du kan bygge bånd og relasjoner som er sterkere og mer trofast enn biologisk familie, for du har noe sterkere som knytter dere sammen. En fungerende menighet er noe av det vakreste som fins, og jeg er så stolt av menighetsfamilien som vi bygger, sterkere og sterkere for hver uke.

Alle foto: Stig Ove

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: