Hei kjære dere! Idag kjente jeg plutselig at jeg hadde overskudd og skrivelyst, så da ville jeg skynde meg å skrive en liten oppdatering fra oss her inne på bloggen, som det ikke blir så ofte. Idag er det regnværsdag, og det roper vi høyt hurra for! Selv om vi gjerne skulle sett at vi heller fikk litt moderat regn hyppigere, istedet for så konsentrerte mengder som vi har hatt idag. Det ble så ille at ungene ikke kom seg på skolen, da veiene var en eneste stor gjørmepytt, og vi ikke har bil for tiden. Bilen vår fra 2003 er så gjennomrustet og dårlig at den er på verksted, så vårt eneste framkomstmiddel for tiden er motorsykler. Heldigvis har vi veldig gode motorsykler, men på en regnværsdag som dette så er det ikke ideelt.

Ukene flyr avgårde her. Det skulle vært regnsesong nå, men vi kan telle på handa hvor mange regnværsdager vi har hatt de siste to månedene, og ingen har vært så kraftige som idag. Det gjør at maisen folk har plantet i åkrene lider, og de aller fleste (oss inkludert) har allerede mistet det meste av høsten sin, er jeg redd. Men vi håper at dersom vi får litt mer jevnlig regnvær framover, så er det fortsatt tid til å så på nytt. De aller fleste er helt avhengige av å så mais i regnsesongen, dette er det de lever av det meste av året. Spesielt her i landsbyen hvor vi bor har de aller fleste ikke jobb, så de spiser hovedsakelig det de greier å plante i åkeren, og av blader og urter som vokser vilt. Skolepenger er lengre ned på prioriteringslista, de har nok med å greie å få mat på bordet. Så da blir det stor fortvilelse for folk og store konsekvenser når regnet uteblir og åkrene tørker ut.

Heldigvis så er problemet med skolepenger noe som svært mange får hjelp med nå, via skolefondet vårt. Det er fantastisk å se hvor mange færre elever som blir jaget hjem pga skolepenger, og hvor mange færre barn som er hjemmeværende i ukedagene! Mødrene er så glade for arbeidsmuligheten de har fått her som gjør at de får tjent penger til skolepenger, og vi har ei lang liste med navn som trenger jobb, mye lengre enn hva vi har mulighet til å ansette. Vi har nå tatt en byggestopp igjen etter at kassa er tom, etter å ha fått opp litt av veggene på utbyggingen av gjesteseksjonen, og støpt takbjelkene på halve bygget. Det skulle bli tre sovesaler og to dobbeltrom, men nå har vi gjort om til to sovesaler og to familieleiligheter istedet!! Gleder meg masse til å fortelle dere om grunnen til det snart.

Ellers så har både Esther og Leo blitt speidere den siste måneden via skolen! Det syns jeg er veldig gøy, da pappa var speiderleder selv da jeg vokste opp, og jeg har mange gode assosiasjoner med det. De har ukentlige samlinger på skolen, i tillegg til at de regelmessig drar på helgeturer med speidere fra andre deler av landet. Jeg er så umåtelig takknemlig for den internasjonale skolen de går på, og mulighetene de får via det.

Nå er det på tide å gå og lage middag, men legger ved dette koselige bildet av noen venner i menigheten. Denne dama er med i strikkegruppa vår, og gutten var jeg med på fødselen til ifjor. I slutten av denne måneden har han bursdag, så da har jeg lovet å lage kake til han!

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: