DSC_0253

Leo er allerede 14 dager gammel idag. Tenk at vi har hatt han hos oss i 2 uker allerede! Tiden går så utrolig fort.. Han har allerede forandret seg så mye på denne tiden, og bare idag har han forandret seg mye fra igår! Han har flere og lengre våkenperioder for hver dag, og følger meg ivrig med blikket og smiler til meg når jeg snakker til han. Han er sterk i nakken og løfter det i flere sekunder i mageleie. Han er god på å spise, og god på å få det ut;-) Så det er ganske så mange bleieskift i døgnet.. Men jeg trøster meg med at jeg vet at det er de første ukene som er mest heftige og så roer det seg.

Det er mye nytt som tobarnsforeldre, men vi koser oss så mye med lille gutten vår. Han er veldig rolig og snill, men en ganske annerledes baby enn Esther. Han lager mye mer knirkelyder og er mer «maskulin» og brå enn de feminine, milde bevegelsene som kjennetegnet Esther som spedbarn. Tilogmed hosten hennes var søte, lyse lyder, mens hos Leo er det mye mer mørkt stemmeleie og jeg skvetter ofte av lydene han lager. Det er tydelig forskjell på jente- og guttebaby, som er veldig moro å oppleve;-)

xKHXC

Storesøster Esther er fortsatt like snill som jeg beskrev i innlegget om ‘Første møte med lillebror’. Hun er veldig ivrig på å nusse og kose på han, og om han lager en lyd så skal hun rett bort og snakke til han. Hun har fortsatt ikke vist noe tegn til sjalusi når jeg sitter med han eller i andre situasjoner. Jeg er også veldig bevisst på å gjøre ting alene med henne, om så bare noen minutters kos i sofaen mens Stig Ove passer på Leo, eller at vi kler på oss og går ut og leker i hagen en halvtimes tid.

Idag prøvde jeg på han vesten jeg strikket til han kun få dager før han ble født, som jeg skrev om i ‘Ventestrikk for utålmodig mamma’.  Oppskriften er ifra Drops, og heter ‘Junior vest’. Den er strikket i Drops Baby Merino, og i str 0-3 mnd. Jeg strikker stramt og går vanligvis opp et halvt pinnenr for å få rett strikkefasthet, men på denne gjorde jeg ikke det, slik at den ble litt mindre enn oppskriften tilsa. Den passer perfekt nå, og kan strekkes etter vask som gjør at den nok varer minst et par måneder. Jeg ble veldig fornøyd med vesten, og syns det er så fint med noe utenpå bodyen! Er nå på leting etter hva neste vest-prosjekt skal bli;-)

 

DSC_0257

DSC_0262DSC_0260

Det hjemmehekla teppet med bestemorruter i Baby Merino var så godt å ligge på at han tok seg like godt en høneblund;-) DSC_0259

Vakre, vakre sønnen vår<3

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: