Nå er endelig ungene i seng og husarbeidet unnagjort, og jeg skal ta et raskt bøttebad før jeg også legger meg. Jeg er veldig sliten etter ei lang uke, selv om det også har gått veldig greit alene. 

Men det var vanvittig godt å få Stig Ove hjem igår! De kom kl 18 etter 12 t kjøring, og ungene var helt ville. De klamra seg til han og lo og var så festlige hele kvelden:) Idag har vi bare brukt masse tid sammen, og sett bilder og historier fra turen deres. Selv om det er lett å tenke at de bare har hatt det gøy når man ser bilder av bading i elva og smilende ansikt, så er det hjerteskjærende å høre mye av det de har opplevd. 

De besøkte en veldig fattig landsby hvor de sulter pga langvarig tørke. De må reise veldig langt for å få tak i mat, og det er mye dyrere enn hva de fleste har råd til. Stig og gjengen reiste dit for å dele ut mat, og lederne i landsbyen hadde skrevet en liste over alle de 150 familiene i landsbyen slik at alle skulle få. Likevel var det flere som måtte gå tomhendte derifra, da det brøt ut opptøyer på slutten av matutdelinga, og de måtte løpe derifra med rissekkene under arma for ikke å bli banket opp. 

De hadde også ekteskapsseminar for pastorer i distriktet, og lærte dem blant annet veldig grunnleggende ting; som at du skal bare ha ei kone, du skal ikke slå kona di, ikke tvinge ho til sex, og ikke kontrollere henne. De hadde også spørsmål og svar-runder og mange gode samtaler rundt temaet. Det er helt utrolig hvor stort behov det er for undervisning på dette temaet! Kvinnesynet i denne kulturen er helt skrudd. Vi ber og håper om at vi kan bidra til en forandring, litt og litt.

    


 
    Mobilnettet er så treigt at jeg får ikke til å publisere flere bilder, men gå inn på facebooksiden vår Stigandlindaministries for å se mer. 

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: