Jeg har vært en ivrig strikker i et par år, og hadde egentlig ingen planer om å henge meg på den berømte «Skappelgenseren» trenden. Men da søstera mi spurte så søtt om jeg hadde lyst å strikke en til henne, kunne jeg jo ikke som den snille storesøsteren jeg er, si nei. Så da satte jeg igang, og etter bare 1,5 uke var den ferdig!

Ble overraskende fornøyd, både med garnvalg og fasong. Jeg strikket den i Drops Alpaca og Vivaldi, og la opp 72 masker istedet for de originale 80. Hadde egentlig mest lyst å beholde den selv, men et løfte er et løfte! Men garn er allerede kjøpt inn til genser til meg selv, og ligger nok på pinnene når julegavene er ferdige.

Splitten på siden

Splitten på siden

Det ferdige resultatet

Det ferdige resultatet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Når jeg først hadde strikket én, var ikke terskelen høy for å begynne på en til. Denne gangen til dattera mi Esther.

Garnkombinasjonen jeg har brukt er Dreamline fra Du store alpakka, Soul og Air. Kombinasjonen var litt tynnere enn jeg hadde trodd, og det ble derfor en str 68-74 istedet for 80 som jeg hadde tenkt. Men det går fint, jeg strikker bare en ny etterhvert!

«Oppskriften» er satt sammen etter eget hode, og her kommer den:

Legg opp 50 masker på pinne 5(to kantmasker) og strikk 10 omg vrangbord, og så 65 riller på forstykket. Fell 12 masker til hals, og så 1 på hver side 4 ganger. Istedet for å felle av, og så strikke bakstykket for seg, så strikket jeg ene skulderen, la opp de maskene jeg hadde felt (20 masker), og strikket så andre skuldra. Så fortsatte jeg frem og tilbake på bakstykket. Strikket 70 riller, og så 10 omg vrangbord før jeg felte av.

Plukket opp 34 masker på armene og felte 1 i hver side hver 4 rille til 24 m. Arma ble ca 22-23 cm. Om jeg visste hvor tynn garnblandingen var, ville jeg nok gått opp 14 masker på bolen og minst 5 på ermene. Genseren passer nå i vinter vil jeg tro, men hadde vært godt å hatt litt mer å gå på:) og Esther er også ganske slank, så hadde nok blitt litt knapp i omkrets om jeg hadde hatt en mer fyldig unge.

Jeg la forresten opp to ekstra kantmasker på denne genseren, men det tror jeg at jeg dropper neste gang. Det ble like fint uten.

 

Men jeg er veldig fornøyd med garnet, skikkelig silkemyk og deilig kosegenser til kosebabyen min<3

20121216-215659.jpg

Skappelgenser baby

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flere som strikker Skappelgenser?

Etter dette har jeg strikket en kongeblå i julegave, og en til meg selv.

This post is also available in English

%d bloggere liker dette: